lauantai 15. marraskuuta 2008

Putelivöö setukaisten tapaan

Tässä arkistorainaa vuoden 2007 toukokuulta. Olimme Espoon ortodoksien porukalla Virossa, Setumaan Värskassa viettämässä kylän praasniekkaa eli Jürin päivää. Seto talumuseum oli yhtä viehättävä kuin ennenkin, vaikka Kauni-hebo ei enää tallustellutkaan vapaana pihamaallla. Krhm, kuvitelkaapa hevonen kulkemassa vapaana Seurasaaressa... aiheuttaisi kai silkkaa paniikkia urbaani-suomalaisissa. No, Kauni oli poikkeusyksilö. Tsäimajan yläkerrassa kokoontui jonkunlainen käsityöseura, ja me käsityöhullut löysimme toisemme. Vihdoinkin selvisi, kuinka Eesti vööd -kirjan pullovyötä oikein tehdään! Ei se niin vaikeaa ollutkaan. Stillkuva näyttää aloituskohdan. Tyyliin kuuluu pari isoa tupsua päihin.

Aloitus - How to startA video from a trip to Värska, Estonia in may 2007. I finally found out how to make "putelivöö" - bottlebelt. Quite easy, really. The still shows how the start is done. Add two or three tassels in each end.

3 kommenttia:

 1. Löysin teidät Neulakon kautta, ja ai kun näyttää kiinnostavalta! Minäkin koen sydäntäraastavia hetkiä milloin minkäkin purkulavan luona. Olen toivonut itselleni avolava-autoa että saisin kaikki ovet ja ikkunankarmitkin mukaan. Vielä ei ole onnistanut ;)

  VastaaPoista
 2. Tervehdys! Olipa mukava kuulla! Tämä homma on melko alullaan. Muut solmulaiset ei ihan vielä ole löytäneet bloggaamisen ihanuutta.
  Kävin kurkkaamassa sun Virityksiä, ja kas kummaa - kuinka voi olla että me ei olla tavattu? Espoolaisia ortodokseja kun ollaan molemmat! :)

  VastaaPoista
 3. Teillä on kiva ote asioihin. Esim tuota nauhakangaspuujuttua kyselen varmaan jossain vaiheessa tarkemmin, kas kun meiltäkin löytyy tuollaiset puut. Miksi ei olla tavattu - no varmaan siksi kun meiltä on niin pitkä matka Tapiolaan että ollaan kotouduttu Klaukkalan kirkolle. Mutta yhteisiä tuttuja on varmasti.

  VastaaPoista