torstai 12. joulukuuta 2013

Jane Austen muutti Helsinkiin

Käsityörintamalla ei juuri nyt tapahdu juuri mitään, pakko hieman lämmitellä parin vuoden takaisia tekemisiä.

Olin hieman hämmästynyt, kun esikoiseni noin kandeksan-vuotiaana löysi BBC:n minisarjan Pride and prejudice. Se nyt vain oli niin ihana, ja sitä katsottin usein ja hartaasti. Neiti pystyi juuri ja juuri lukemaan tekstityksen itse. Pakkohan minun oli ommella hänelle oma Jane. Myönnän ottaneeni inspiraatiota Tilda-nukeista, mutta halusin tähän nukkeen aidosti vanhahtavaa tuntua, joten piirsin omat kaavani, ja kirjailin kasvot mouliinilangalla. 


The person, be it gentleman or lady, who has not pleasure in a good novel  must be intolerably stupid  - The person, be it gentleman or lady, who has not pleasure in a good novel  must be intolerably stupid   Jane Austen

Nyt dear Jane on monessa leikissä kaltattu ja nukkunut usein yönsä pikkuneidin vieressä. Flanellihipiä on nyppyyntynyt ja nutturakin kertaalleen entisöity. Tytär on mielestään jo niin-niin iso neiti, että halusi luopua Janesta. Japanilainen kulttuuri ja etenkin manga on nyt tärkeämpää. Ajatus, että Jane olisi annettu naapuriin tai muuttanut kierrätyskeskukseen tai kirpputorille ei tullut mieleenkään. Janelle löytyi arvoisensa koti suomentajansa Kerstin luota. Me kotiväki jäämme nauttimaan Ylpeyden ja ennekkoluulon uunituoreesta käännöksestä.


 

Nutturan sisällä on kerä villalankaa, joka on päällystetty ketjupistoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti