torstai 26. joulukuuta 2013

Joulun tuoksu

Tarvitset mausteneilikkaa, kanelitankoja, virheettömän kauniita appelsiinejä, ja niintä. Niintä saa kukkakaupoista. (Se on myös parempi vaihtoehto lahjapaperinauhoille.) Lisäksi tarvitset pitkän neulan, sukkapuikon ja sakset. Minulla on tuossa kuvassa turhankin pitkä kakskärkinen verhoilijan tuplari, purjeneulakin käy, kunhan se yltää appelsiinin läpi. Pitkiä neuloja saa esim. verhoilutarvikkeita myyvistä nettipuodeista.


Niini näyttää paremmalta, jos sitä on runsaasti.


Pujota 4-5 niintä neulaan ja pujota appelsiinin läpi. Poista niinet neulansilmästä, pidä niistä lujaa kiini, ja vedä neula pois. Vedä niiniä niin että ne ovat sopivan mittaisia, ja solmi kanelitanko stoppariksi. Tee samanlainen appelsiinin toiseen päähän. Pujota ripustusta varten niini kanelitangon läpi, ja solmi. Tätä vaihetta ei tarvita, jos haluat pitää appelsiinit kulhossa.

 


Pistele sukkapuikolla reikiä appelsiiniin, ja täytä ne neilikoilla. Jotkut appelsiinit ovat sellaisia, että pistetyt reiät umpeutuvat pian, joten reikiä kannattaa tehdä pienissä erissä, ja täyttää sitä mukaa. Toiset appelsiinit valuvat mehua, pidä kosteaa rättiä käden ulottuvilla.


Viemisiksi olen pakannut appelsiinin voipaperiin ja solminut niinellä, se on ekologisempaa, ja hengittää. Jos teet isomman erän, säilytä niitä jääkaapissa muovin alla ennen viemistä - tuoksu säilyy ja appelsiini myös. Tänä vuonna ostin verkkopussiin pakattuja appelsiinejä, ne olivat erityisen vikkeliä homehtumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti